Stukadoren

Glad pleisterwerk
Strakke muren en plafonds geven een schitterende uitstraling. U kunt ervoor kiezen om de wanden en plafonds strak en glad af te werken. Na de droogtijd, dient het stucwerk nog wel afgewerkt te worden in de gewenste kleur door middel van sausen of spuiten.

Spachtelputz
U kunt er ook voor kiezen om het stucwerk af te werken met structuur in de afwerklaag. Vaak wordt er dan in de woningbouw gekozen voor spachtelputz, een erg populaire vorm van sierpleister. Spachtelputz is een kunsthars gebonden sierpleister geschikt voor wanden en plafonds. In de spachtelputz zijn kleine steenkorrels verwerkt die ervoor zorgen dat er een korrelstructuur achterblijft. De korrelgrootte kun je zelf bepalen waardoor je kan kiezen of je een fijne structuur wilt hebben of juist meer een grove variant.

Spack spuiten 
In de utiliteitsbouw kan er worden gekozen voor spack spuiten. Dit is eveneens een korrelige afwerking, maar relatief een goedkopere manier voor het afwerken van wanden en plafonds. Dus ideaal als het gaat om ruimtes met een groot aantal vierkante meters. De spack wordt in twee lagen aangebracht. De eerste laag wordt aangebracht om te egaliseren en de oneffenheden weg te werken. Daarna wordt de tweede laag aangebracht voor het de uitstraling.

Schuurwerk
Schuurwerk is een soort pleisterwerk van gips van ca. 3 tot 5 mm, dat in ‘slagen’ wordt aangebracht. Het lichtkorrelige pleisterwerk wordt vooral veel gebruikt voor plafonds. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit opdroogt. In tegenstelling tot gewoon stucwerk hoeft dit dus na het aanbrengen niet meer gesausd te worden. Ook kan het product goed tegen vocht, waardoor het zeer geschikt is voor de keuken of badkamer.

Dunpleister
Dunpleister is pleisterwerk dat in dunne lagen wordt aangebracht. De naam dunpleister zegt het al. We gebruiken dunpleister voor alleen gebruikt voor stucwerk binnen. Omdat er tegenwoordig vaak beton gebruikt wordt bij de bouw, zijn oppervlakken al relatief glad. Dus maakt een dunne laag pleister dit makkelijk egaal en strak af. Na de droogtijd kan er direct gesaust of gespoten.

Beton Ciré
Door wanden of vloeren af te werken met betonstuc creëer je een stoere en strakke uitstraling in je interieur. Het vormt een mooi alternatief voor tegels in de badkamer of keuken. Beton Ciré is een algemene term voor diverse decoratietechnieken met als doel een betonlook. Beton Ciré kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De vloerafwerking, wandafwerking of meubel afwerking is mogelijk op ondergronden van tegels, gips, cement, kunststof en MDF. Het is een beton mortel met een gekleurd pigment en hars. De toplaag is stijlvol, onderhoudsarm, vlek werend, schimmel werend en waterdicht.

Oxidestuc
Oxidestuc is een soort betonstucwerk voor binnen op metaalbasis, in een laag van 1,5mm. Dit sterke staaltje exclusief stucwerk heeft alle voordelen van verf plus die van stucwerk in één materiaal. Het product zorgt voor een verrassend ‘metallic’ effect, dat iedere ruimte een bijzondere uitstraling geeft. Niet alleen wanden kunnen hiermee behandeld worden, maar ook vloeren krijgen met dit materiaal eenvoudig een nieuwe look. Oxidestuc, ook wel metal-stuc of metallic stucwerk genoemd, staat bekend om zijn prachtige stoere, industriële en tegelijkertijd chique effect.
Sierlijsten en ornamenten
Sierlijsten en ornamenten zorgen voor een extra touch in huis en hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten. Voor elk interieur is er een passende plafondlijst die bij jouw smaak of stijl past. Van klassiek, landelijk of zelfs modern. Er zijn veel verschillende mogelijkheden te bedenken, zoals het wegwerken van verlichting in een lijst op de wand of plafond, een ophangsysteem voor schilderijen of het wegwerken van de gordijnrails.